Hainele închise la culoare își pot pierde din pigment în timpul spălării. Din acest motiv, este ideală să le spălăm cât mai rar și să folosim detergentul potrivit. 

Felul în care se păstrează hainele are legătură cu modul în care le spălăm și avem grijă de ele. De departe cele mai pretențioase sunt hainele închise la culoare și cele din materiale delicate. La ce temperatură se spală hainele negre, de fapt, și cum faci să își păstreze calitatea cât mai mult timp.

 

De ce hainele negre se spală separat

 

Atunci când punem la spălat, este important să sortăm hainele pe culori. În timpul programului de spălare, pigmenții din material sunt diluați, iar hainele închise la culoare pot ajunge să le păteze pe cele deschise. Pentru a evita acest lucru, este important să sortăm hainele și să nu le spălăm amestecate.

 

Rufele în culori deschise, precum alb, bej, roz, galben și alte culori din această gamă se pot spăla împreună. Pe de altă parte, hainele negre, cele bleumarin, maro, gri închis sau în alte culori puternice se spală separat, la programele potrivite și la temperatura corectă.

 

La ce temperatură se spală hainele negre

 

Hainele închise la culoare își pot pierde din pigment în timpul spălării. Din acest motiv, este ideală să le spălăm cât mai rar și să folosim detergentul potrivit. Când pui la spălat haine negre sau colorate, alege un detergent dedicat, care protejează țesătura și culoarea.

 

De asemenea, temperatura este extrem de importantă. Hainele negre sau închise la culoare se spală la 30-40 de grade Celsius, nu mai mult. Este recomandat ca, înainte de a spăla sau de a curăța chimic un articol vestimentar, să citim eticheta, pentru a proceda corect.

 

Trucuri pentru ca hainele să își mențină culoarea cât mai mult timp

 

În afară de faptul că trebuie să folosești un detergent special și să speli la temperaturi scăzute, trebuie să ții cont și de alte aspecte atunci când speli haine colorate.

 

Nu folosi balsam. Acesta lasă o peliculă albicioasă pe haine, iar în cazul celor închise la culoare, este foarte vizibilă. Pentru un miros proaspăt și pentru a prelungi durata culorilor, adaugă o cană de oțet în compartimentul pentru balsam.

 

Folosește programe scurte de spălare. În cazul hainelor care nu au pete vizibile, poți selecta programe de spălare expresă, cu apă rece, pentru a împrospăta articolele vestimentare.

 

Spală hainele cât mai rar. Un truc pe care mulți oameni îl folosesc, mai ales atunci când vine vorba despre blugi, care se decolorează cel mai repede, este să îi pună într-o pungă, la congelator, în loc să îi spele. Dacă nu au pete de murdărie, poți împrospăta articolele vestimentare și poți scăpa de microbi punându-le la congelator.

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here