Un student român a fost la un pas să-și pună capăt zilelor, chiar în Pădurea Dumbrava din Sibiu. Tânărul își plănuise moartea în detaliu: funie, bilet de adio. În cele din urmă, a primit îngrijiri medicale la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. 

Un student român a fost la un pas să-și pună capăt zilelor, chiar în Pădurea Dumbrava din Sibiu. Din fericire, un apropiat de-al tânărului, originar din Vâlcea, i-a alertat pe polițiști. Astfel, s-a apelat la un negociator, care l-a convins pe student să nu recurgă la gestul extrem. Tânărul își plănuise moartea în detaliu: funie, bilet de adio. În cele din urmă, a primit îngrijiri medicale la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu.

„De urgență, la nivelul I.P.J. Sibiu au fost dispuse măsuri imediate, cu implicarea polițiștilor din mai multe structuri, inclusiv a negociatorului, care au condus în scurt timp la depistarea autoturismului condus de tânăr, în interiorul acestuia, în loc vizibil, aflându-se un bilet de adio. În urma verificărilor efectuate în zona depistării autoturismului, respectiv Pădurea Dumbrava din Sibiu, polițiștii l-au găsit pe tânăr, în pădure, având asupra sa un rucsac în care se afla o funie, precum și un alt bilet de adio. În final, tânărul a fost internat voluntar la Spitalul de Psihiatrie din municipiul Sibiu”, au precizat oficialii Poliției Sibiu, pentru știridesibiu.ro.

 

Depresia, tot mai frecventă în rândul tinerilor

 

Sinuciderea este a patra cauză de deces în rândul tinerilor de 15-29 de ani.

Depresia afectează aproximativ 2,5% dintre copii și 8,3% dintre adolescenți, în regiunea europeană, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, 30% dintre adolescenți sunt estimați a avea simptome subclinice de depresie.

Cel mai recent raport public al UNICEF arată că aproape unul din cinci băieți europeni cu vârsta între 15 și 19 ani suferă de tulburări mintale, urmat de mai mult de 16% dintre fetele de aceeași vârstă. Nouă milioane de adolescenți din Europa (cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani) trăiesc cu tulburări mintale, anxietatea și depresia reprezentând mai mult de jumătate din toate cazurile, potrivit adevărul.ro.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here