Cu toții ne dorim să descoperim secretul tinereții fără bătrânețe sau cel puțin să încetinim procesul de îmbătrânire, însă puțini sunt cei care știu că există un leac minune care ne poate ajuta în această privință.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit care este alimentul ce încetinește îmbătrânirea și ajută la menținerea sănătății inimii. Este vorba despre curcuma, unul dintre cele mai folosite condimente din lume. Pe lângă faptul că dă un gust delicios mâncărurilor aceasta joacă un rol important în menținerea sănătății corpului uman.
”Curcuma este o adevărată minunăţie. Este un foarte bun antioxidant şi ajută la refacerea colagenului. Acest condiment ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire cu 25%. Deci, la patru litri de apă, adăugăm 200 g praf de curcuma. Se pune la fiert şi se lasă până când apa scade la jumătate.
Se dă cu această apă pe tot ce înseamnă pete de vitiligo, pe erupţii cutanate, urticarie. Totodată, curcuma ne ajută şi în criza de astm bronşic. Avem nevoie de o lingură de curcuma, la un pahar cu apă. Cei care au dischinezie biliară sau cei care au colesterolul mărit, au contraindicaţii în ceea ce priveşte consumul de curcuma”, a spus Lidia Fecioru, citată de click.ro.
De asemenea, Lidia Fecioru a menționat că un alt truc este ceaiul din coji de ceapă și usturoi.
„Ştiţi că eu tot timpul spun să nu aruncați cojile de ceapă și nici pe cele de usturoi. Ce facem cu ele? Facem ceai. În fiecare zi să bem câte o cană de ceai. Cum facem un ceai simplu, aşa ne facem și din coaja de ceapă. O păstrăm acolo uscată, o punem într-un borcănel, sfărâmată bine, ca să o adăugăm în ceai și o dăm prin strecurătoare. Bem un ceai pe zi.Este o minunăție acest ceai de coji de ceapă. Este un antioxidant, îmbunătățește funcția vaselor capilare, oprește funcția de îmbătrânire, luptă foarte bine cu celulele canceroase, adică îl putem bea inclusiv preventiv, pentru a nu avea această boală. Explicaţia este aceea că aceste foi de ceapă conțin o substanță foarte bună, care ajută și pentru cei care au dezlipire de retină, de asemenea întăreşte mușchiul inimii, ajută şi pentru cei care au cârcei noaptea.
Așa că nu aruncați cojile de ceapă, după ce ați gătit. Puneţi-le într-un săculeț pe cele uscate, roșii, și când aveţi timp le fărâmați și le lăsaţi acolo. Când e cazul, faceţi un ceai”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.