Leguma care înlocuiește cu succes carnea. Este o bogată sursă de proteina, fiind consumată încă din vremuri biblice. Lintea verde – o legumă versatilă ce înlocuiește carnea și aduce multiple beneficii pentru sănătate
Puțini cunosc faptul că lintea verde poate fi o alternativă excelentă pentru carne, oferind un aport semnificativ de fier și având multiple beneficii nutriționale.
Aceasta nu doar că aduce mai mult fier decât carnea, dar conține și proteine, fibre, vitamine și minerale esențiale pentru organism.
Deși carnea este, de obicei, asociată cu un aport ridicat de fier, lintea verde se dovedește a fi o sursă mult mai eficientă a acestui mineral esențial.
Cum să prepari cele mai sănătoase chipsuri pentru copilul tău. Ai nevoie e doar 3 ingrediente
Conform datelor furnizate de Departamentul Agriculturii al Statelor Unite, o cană de linte verde gătită (aproximativ 200 de grame) furnizează 6,6 mg de fier, ceea ce reprezintă mult mai mult decât 2,6 mg de fier conținut de aceeași cantitate de carne de vită, scrie Cancan.
Această diferență semnificativă face ca lintea verde să devină o opțiune excelentă pentru persoanele care urmează diete vegetariene sau vegane și vor să suplimenteze aportul de fier.