Salata de cartofi este una dintre cele mai populare garnituri, dar este apreciată și ca fel de mâncare de sine stătător. Creativitatea este unul dintre atuurile care scot din anonimat această rețetă clasică foarte versatilă. Legumele și zarzavaturile sunt o modalitate facilă de a îmbunătăți aroma și textura rețetei tale preferate de salată de cartofi, fără a o trăda complet. Iată cele mai bune legume care fac diferența în salata de cartofi.
Un mare atu al legumelor este acela că pot fi adăugate în stare crudă, dar și prăjite, sote sau chiar murate. Sau fierte simultan cu cartofii. Dă frâu liber imaginației data viitoare când vrei încerca rețeta ta consacrată.
Legume care fac diferența în salata de cartofi
Țelina dă un gust crocant și prospețime salatei de cartofi, păstrându-și mult timp textura chiar și într-o salată mai veche. Deși poate fi adăugată în orice rețetă de salată de cartofi, merge de minune cu cele care conțin maioneză. Un dressing dens, bogat este pus în valoare de prospețimea țelinei.
Trebuie să ai grijă însă să nu pui țelină în exces. Ai nevoie doar de una sau două tulpini. Optează pentru tulpini de țelină cu o culoare vie și un parfum persistent. Taie rădăcinile lemnoase sub un jet de apă rece înainte de a toca fin țelina.
Ceapa crudă
Ceapa crudă este un adaos excelent în salatele de cartofi pe bază de maioneză și oțet, dar în cantități mici. Ceapa galbenă are o aromă mai pătrunzătoare decât ceapa roșie sau dulce, dar orice soi de ceapă completează perfect salata ta. Asigură-te însă că tai felii subțiri de ceapă sau toac-o fin pentru a evita consumul ei accidental în bucăți mari.
Alte mixuri interesante care pot fi incluse în salată alături de ceapa crudă sunt țelina și ierburile proaspete. Combinația de arome și texturi va transforma radical salata ta de cartofi. În esență, ai nevoie de o ceapă mică pentru a amplifica aroma salatei.
Ceapa verde
Cu o culoare vibrantă și o aromă delicată, ceapa verde este ingredientul perfect care schimbă salata de cartofi. Ea poate fi folosită integral, inclusiv vârfurile de un verde închis ale frunzelor. Ca să te asiguri că a fost distribuită în mod egal în salată, toac-o fin înainte de a o integra preparatului.
Potrivit maeștrilor bucătari, dacă adaugi ceapă verde unei salate de cartofi pe bază de maioneză, poți include și bucățele de bacon crocant și brânză cheddar rasă. Astfel salata va împrumuta gustul cartofilor umpluți.
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festivCeapă caramelizată
Acest tip de ceapă dă o aromă dulce, dar subtilă salatei. Deși ai nevoie de aproximativ 45 de minute de preparare la foc mediu, ceapa caramelizată aduce o textură moale și fină, dar și un plus de gust fin și dulce. Cea mai savuroasă aromă este cea a cepei de o culoare de un cafeniu profund, deci merită efortul de timp pe care îl implică gătitul ei.
Cele mai potrivite pentru caramelizare sunt cepele galbene, însă poți opta și pentru cepele roșii sau dulci dacă intenționezi să faci o salată de cartofi acasă. Dacă nu ai mult timp la dispoziție, poți carameliza cepele cu 48-72 de ore înainte de prepararea salatei.
Ardeiul gras
Acesta adaugă un gust dulce și crocant salatei tale. Toacă ardei gras de orice culoare ai la îndemână. Ardeiul verde va da o subtilă notă crudă, iar cel roșu excelează în textură crocantă și un gust dulce.
Deoarece ardeii grași au un gust mai fin, îi poți toca pe cât de gros dorești înainte de a-i amesteca în salată. De reținut că bucățile de ardei gras se vor înmuia pe măsură ce rămân în dressing-ul salatei. Din acest motiv, nu trebuie să pregătești salata cu mai mult de 24 de ore anterior servirii ei.
Ardeiul iute
Dacă iubești salatele mai picante, adaugă unul sau doi ardei iuți tocați mărunt. Poți folosi ardei de orice culoare dorești, însă reține că cei verzi au un gust mai estompat decât cei roșii. Ca să fii sigură că salata nu te va face să lăcrimezi, înlătură semințele ardeiului înainte de a-l tăia în cuburi.
Citește continuarea aici
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Rețeta ușoară pentru o gustare de vară savuroasă