Poliția Capitalei a lansat o operațiune majoră împotriva rețelelor de contrafacere din București, efectuând luni percheziții la mai multe locații din oraș. În cadrul acestei acțiuni, au fost confiscate bunuri în valoare totală de peste 1 milion de euro, într-un dosar penal privind punerea în circulație a produselor care poartă mărci identice sau similare cu cele înregistrate. Detalii despre operațiune

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au executat 48 de mandate de percheziție în diverse adrese din București, vizând complexul comercial Eurocity. Aici, aproximativ 50 de persoane erau implicate în vânzarea de haine, încălțăminte și accesorii contrafăcute, imitând mărci prestigioase precum Tommy Hilfiger, Gucci, Alexander McQueen, Dior, Nike, Adidas, Guess, Karl Lagerfeld, Louis Vuitton, Armani, Hugo Boss și Moncler.

În urma acțiunii, au fost ridicate și confiscate bunuri care aveau o valoare estimată de 1 milion de euro. Poliția a descoperit că acest complex comercial funcționa fără autorizațiile necesare, motiv pentru care a fost dispusă închiderea acestuia.

Declarațiile autorităților

„În vederea administrării materialului probator, în această dimineață, polițiștii au pus în aplicare 48 de mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. De asemenea, persoanele vizate vor fi audiate, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, a transmis Poliția Capitalei.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here