Zece câini de luptă şi atac au fost depistaţi de poliţişti într-un ţarc improvizat din Baia Mare. Animalele erau deținute ilegal de un bărbat. acesta a fost amendat de polițiști cu suma de 36.000 de lei. 

”În baza datelor şi informaţiilor deţinute, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au depistat, în municipiul Baia Mare, un ţarc improvizat, care adăposteşte mai multe exemplare canine. Investigaţiile desfăşurate de poliţişti au condus la identificarea persoanei ce administrează proprietatea, un bărbat care nu a putut prezenta carnetele de sănătate pentru cele 10 exemplare canine”, a transmis, marţi, IPJ Maramureş

Poliţiştii au stabilit că exemplarele fac parte din categoria câinilor de luptă şi atac, nu sunt înregistrate la Asociaţia Chinologică Română şi nici la vreo unitate de poliţie, iar pe poarta de acces în proprietate nu era afişat avertismentul cu ”câine periculos”.

”Având în vedere încălcarea prevederilor OUG 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân şi a prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale, în valoare de 36.000 lei”, mai arată sursa citată.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here