Mămăliga nu este un fel de mâncare tradițional românesc, ci din nordul Italiei, însă este preferată de foarte mulți români. Se pregătește ușor și poate fi servită cu diferite preparate. Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci mămăligă
Mămăliga se face din mălai sau din griș, uneori, și aduce numeroase beneficii organismului. Mălaiul nu conține gluten și poate fi consumat chiar și de persoanele cu intoleranță la gluten.
Mămăliga este bogată în minerale, nutrienți și vitamine de care corpul uman are nevoie pentru a funcționa normal. De asemenea, conține și grăsimi sănătoase care ajută funcționarea bună a intestinelor și sprijină digestia.
Motivul pentru care mămăliga este atât de benefică organismului nostru este porumbul. Acesta conține nutrienți precum folati, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, tiamină, riboflavină și niacină. De asemenea, porumbul are o concentrație ridicată de fosfor, zinc, potasiu, magneziu, cupru, mangan și seleniu.
Citește continuarea aici.