Postul Paștelui a început, iar timp de șapte săptămâni, majoritatea românilor se vor abține de la mâncarea de dulce și vor consuma doar alimente de origine vegetală. Dacă și tu ții acest post și nu știi ce să mănânci, noi avem soluția.  

Astăzi îți propunem o rețetă simplă și delicioasă de mâncare de praz cu măsline. Tot ce trebuie să faci este să respecți indicațiile de mai jos, iar la final vei obține un preparat extrem de savuros. 

Ingrediente: 

2-3 tije praz( cat mai tinere)1 ceapă1 lingură de pastă de ardei2 linguri de pastă de tomate1 lingură de uleisarepipercimbru uscat1 foaie dafin70 ml vin albpătrunjel verde tocat fino mână bună masline negre

Mod de preparare: 

Pentru început se curăță ceapa și prazul, iar apoi se toacă fin în bucăți de aproximativ 2 cm. Ulterior, se pune ceapa la călit în uleiul încins, iar când s-a înmuiat se adaugă bucățile de praz. 

Se lasă câteva minute să se înmoaie și după se adaugă pasa de ardei iute și cea de tomare, după care se stinge cu apa caldă. 

După, pune sare, piper, cimbru, foaie de dafin și vinul și lasă să dea în clocot, apoi transferă mâncarea într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor până când prazul se înmoaie. 

Cu câteva minute înainte, pune măslinele spălate și servește mâncarea presărată cu pătrunjel verde tocat fin alături de pâine caldă sau de mămăliguță. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here