Printre rețetele de primăvară cu care poți să-ți răsfeți familia, trece pe listă și rețeta de mâncare de ștevie cu orez. Este o mâncare plină de savoare și de vitamine, așa cum sunt, de altfel, toate mâncărurile realizate din verdețuri de primăvară. În plus, rețeta poate fi preparată și pentru zilele de post. 

Combinația dintre orez și ștevie se folosește, îndeosebi, la rețetele de ciorbă. Însă, în varianta de mâncare scăzută, gustul ingredientelor este potențat datorită texturii consistente. În același mod poți prepara și urzici cu orez sau spanac cu orez. Toate variantele sunt delicioase și merită încercate deoarece au gusturi diferite și aparte.

Ștevia merită inclusă în alimentație, mai ales primăvara, pentru că are un conținut ridicat de antioxidanți. Aceștia împiedică oxidarea celulelor organismului, fortifică sistemul imunitar și previn apariția infecțiilor.

Consumul regulat de ștevie ajută la curățarea colonului și reglarea tranzitului intestinal. Pentru că are un conținut ridicat de vitamina C, ștevia este și un antiinflamator si antibacterian natural. Chiar și vitamina A se găsește din belșug în ștevie, ceea ce contribuie la îmbunătățirea vederii.

Dacă aceste proprietăți te-au convins să introduci ștevia în alimentația ta, îți oferim mai jos una dintre rețetele delicioase în care s-o introduci.

Mâncare de ștevie cu orez – Ingrediente500 gr frunze de ștevie1 legătură de ceapă verde2 căței de usturoi2-3 linguri de ulei200 gr orez200 gr pastă de roșii1 ardei roșu, opționalsare și piper după gust1 legătură de pătrunjel verde.Rețeta mâncării de ștevie cu orez – Mod de preparare

Rețeta acestui preparat delicios și plin de sănătate se prepară simplu și într-un timp scurt. Vei petrece mai mult timp în bucătărie pregătind frunzele de ștevie.

Clătește frunzele de ștevie una câte una, cu apă rece, apoi separă-le de pe lujer, doar dacă acesta este mai matur. Dacă frunzele sunt tinere, folosește și tulpinile de la ele. Acestea oferă o aromă plăcută mâncării.

După ce ai pregătit frunzele de ștevie, opărește-le în apă clocotită, pentru 2-3 minute. Apoi, scurge-le și lasă-le într-o sită până când pregătești și celelalte ingrediente.

Curăță ceapa verde de primele foi, îndepărtează-i capătul cu pământ și clătește-o cu apă rece. Las-o și pe aceasta la scurs într-o sită. Mai curăță și usturoiul, ardeiul roșu și clătește orezul în două ape reci. Apoi, poți aprinde aragazul pentru a prepara mâncarea. 

Sursa

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here