Masa de Paște devine un lux. Carnea de miel, un produs de bază al mesei festive se găsește deja în piețe, insa, prețurile sunt mai ridicate ca anul trecut. Fermierii se tem că vor rămâne cu marfa nevândută, din cauza faptului că exportul a fost oprit, iar piața va fi supra-saturată. De altfel, producătorii se așteaptă ca vânzările să fie mult mai slabe în acest an, la toate produsele cu specific tradițional.  

Dacă anul trecut un kilogram de carne de miel costa aproape 45 de lei, anul acesta, oamenii vor plăti aproape dublu.

De altfel, daca in alți ani oamenii iși rezervau din timp carnea de miel, anul acesta românii așteaptă să vadă dacă prețurile vor mai scădea în ultimul moment.

Nici pentru pasca sau cozonac comenzile nu sunt la fel de mari ca în anii trecuti.

Specialiștii spun că vom avea cele mai scumpe sărbători pascale din ultimii 20 de ani, dacă ne raportăm la puterea de cumpărare. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here