În manualul școlii de șoferi sunt incluse diverse semnale care trebuie învățate în mod special pentru a susține examenul teoretic. Cu toate acestea, există numeroși șoferi care, în ciuda anilor de experiență în conducere, afirmă că nu au întâlnit niciodată anumite semne de circulație pe drumuri. De asemenea, există semne care se referă la tipuri specifice de vehicule, iar viitorii candidați pentru obținerea permisului de conducere nu vor avea ocazia să le utilizeze prea mult. 

Printre aceste semne de circulație se află cel cu o mașină în flăcări și, în puținele dăți în care ar putea să îl întâlnească șoferii, mai ales pe șoselele din afară,  pot să fie surprinși de interpretarea acestuia. Avertizează cumva despre un pericol de explozie pe drum, o să fie mașina în pericol să fie cuprinsă de flăcări?

Sensul acestui semn este: interzicerea trecerii pentru toate tipurile de vehicule care transportă mărfuri explozive sau ușor inflamabile și care trebuie să circule în conformitate cu reglementările speciale ale acestora. Este un semn circular cu contur roșu și fundal alb, pe care se află o mașină, pe care se vede focul. Această restricție se aplică oricărui tip de vehicul care transportă acest tip de marfă, pentru a garanta siguranța pe drum și a preveni eventualele riscuri de explozie sau incendiu, scrie infobae.com. Semnul este de obicei afișat la intrarea în infrastructura critică, și care poate fi grav afectată de un incendiu sau explozie, cum ar fi tuneluri, poduri, zone rezidențiale și anumite rute de trafic cu restricții specifice din cauza riscurilor de siguranță. 

În Spania, conducerea pe o bandă care nu este permisă constituie o infracțiune foarte gravă. Așadar, dacă ignori unul dintre cele mai necunoscute semne de circulație, semnul R-109, chiar transportând material inflamabil sau exploziv, sancțiunile la care ești expus sunt următoarele: amendă între 200 și 500 de euro și retragerea a 6 puncte din permisul de conducere. 

Cum și-a pierdut un italian casa și economiile de-o viață pentru o escortă româncă. Femeia i-a „vândut” o adevărată poveste lacrimogenă

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here