Președintele Joe Biden a încercat gestul extrem de critica ît la final de mandat, de a-l graţiat pe fiul său Hunter Biden, care îşi aştepta sentinţa în cazuri de fraudă fiscală şi posesie ilegală de arme de foc. Biden, care promisese în nenumărate rânduri că nu va face acest lucru, a invocat motive sentimentale. 

e pare că Joe Biden umrează modelul lui Donald Trump, care, la ieșirea de la Casa Albă în 2021, a emis o serie de grațieri pentru asociații și aliații săi apropiați care au fost implicați în multiplele anchete penale care l-au înconjurat pe parcursul mandatului său prezidențial, au remacat marile agenții de presă, citate de Agerpres.

Preşedintele american a declarat că, deşi a promis că nu va interveni în deciziile Departamentului de Justiţie, „este clar că Hunter a fost tratat diferit”.

„ Încă de la preluarea mandatului, am spus că nu voi interveni în luarea deciziilor de către Departamentul de Justiţie şi m-am ţinut de cuvânt, chiar şi atunci când l-am văzut pe fiul meu fiind urmărit selectiv şi pe nedrept.

În lipsa unor factori agravanţi, oamenii nu sunt aproape niciodată aduşi în faţa justiţiei doar pentru că au completat un formular de armă. Este clar că Hunter a fost tratat diferit.

Nicio persoană rezonabilă care analizează faptele din cazurile lui Hunter nu poate ajunge la altă concluzie decât aceea că Hunter a fost ales pur şi simplu pentru că este fiul meu – şi asta este greşit.

Procedând astfel, Joe Biden a ocolit procedurile stabilite de Casa Albă pentru exercitarea amplei puteri prezidențiale de grațiere. Și, deși a fost criticat pentru această acțiune la momentul respectiv, consecințele politice au fost minime sau chiar inexistente.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat de acuzaţii fiscale federale în cadrul unui al doilea proces, după ce a fost găsit vinovat de acuzaţii legate de deţinerea de arme şi consumul de droguri. Sentinţele urmau să fie anunţate mai târziu în decembrie.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here