Simona Cristina Stan, sora fostului ministru de Interne Carmen Dan, este cercetată într-un dosar de înşelăciune pentru ca ar fi convins, într-un mod absolut ingenios, mai mulţi medici şi oameni de afaceri să investească sume mari în case şi maşini care nu ar fi existat niciodată. 

Prejudiciul estimat de anchetatori ajunge la aproximativ 1,5 milioane de euro, fiind vorba despre înşelăciune colectivă. În ceea ce priveşte victimele, acestea sunt mai mulţi medici şi oameni de afaceri pe care  Simona Cristina Stan i-ar fi convins să „investească” sume cuprinse între câteva mii de euro şi sute de mii de euro în case şi maşini de lux care ar fi trebuit să le aducă un profit uriaş.

Simona Cristina Stan nu este la prima ispravă de acest gen, ea fiind o mai veche „clientă” a poliţiştilor din Teleorman, scrie adevarul.ro. În ianuarie 2017, când Carmen Dan  devenea ministru al Administrației și Internelor, pe numele surorii sale erau deja înregistrate mai multe reclamaţii la poliţie, dintre care unele ar fi ajuns pe rolul instanțelor din Alexandria.

De data aceasta, însă, situaţia pare să fie mult mai serioasă. Totul a început în 25 aprilie 2024, când Anastasia Soare, o femeie de afaceri din București, a reclamat la Secția 16 Poliție că a fost escrocată de Simona Cristina Stan şi Irina Teodorescu, o fostă avocată, de suma de 8.000 de euro, care reprezenta avansul pentru un apartament care s-a dovedit că nu există.

Descinderi la sora unui fost ministru. Ruda oficialului, împreună cu o avocată, au fost reținute pentru înșelăciune

În urma acestei sesizări, poliţiştii le-au reţinut pe cele două suspecte la Braşov, în baza unor mandate de aducere, dar, după audieri, Irina Teodorescu, fosta avocată, a fost pusă de sub control judiciar, în timp ce împotriva surorii fostului ministru de Interne nu a fost luată nicio măsură.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici, pentru că, la scurtă vreme după ce cazul a fost mediatizat, poliţiştii de la Secţia 16 din Capitală au început să primească şi alte plângeri similare din partea mai multor medici şi oameni de afaceri, victime ale unei înşelătorii bine orchestrate de Simona Cristina Stan. Potrivit sursei citate, prejudiciul în acest caz se ridică la suma de 1,5 milioane euro.

Victimele s-au convins una pe alta să „investească”

Una dintre femeile care ar fi fost escrocate de Simona Cristina Stan, medic stomatolog, ar fi povestit că aceasta i-a spus că lucrează pentru una dintre cele mai importante companii private din România, care urmează să scoată la vânzare nişte „tichete” pentru case şi maşini de lux cu mult sub preţul pieţei.

La scurt timp, Simona Cristina Stan ar fi convins-o că îi poate face rost şi ei de un astfel de tichet, care conține două case și o mașină de lux, toate la preț mai mult decât atractiv, dar că afacerea trebuie definitivată rapid, în maximum trei zile fiind obligatoriu să fie semnate actele.

În ziua în care ar fi trebuit să se încheie documentele, Simona Cristina Stan ar fi contactat-o pe femeia dornică de un chilipir şi a anunţat-o că societatea pe care o reprezintă „a terminat inventarul” şi a scos la vânzare un număr mare de tichete, care urmează să nu se mai pună în vânzare individual, ci trebuie vândute împreună, toate odată.

Tot sora fostului ministru de Interne a fost cea care i-ar fi sugerat medicului stomatolog să caute repede şi alţi „investitori” dacă nu vrea să rateze această oportunitate de afacere, cu care nu te întâlneşti pe toate drumurile. Femeia nu a stat prea mult pe gânduri şi a contactat mai mulți prieteni, medici stomatologi și oameni de afaceri, pe care i-a convins, la rândul ei, „să investească” împreună, pentru a cumpăra toate „tichetele”.

Ţinând cont că numai unul dintre doritori a plătit 220.000 de euro, Simona Cristina Stan ar fi ajuns să încaseze rapid aproximativ 1,5 milioane de euro, cât au estimat anchetatorii că ar fi prejudiciul.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here