O fetiță în vârstă de doar patru ani a dat dovadă de un curaj remarcabil și a reușit să-i salveze viața mamei sale. Incidentul a avut loc la începutul lunii iunie în Saint-Philbert-de-Bouaine, Vendée, când micuța a observat că mama ei are probleme de sănătate și a sunat imediat la pompieri. Un apel salvator din partea unei fetițe de patru ani

Fetița, pe nume Shannon, a alertat serviciile de urgență după ce mama sa a leșinat în locuința lor. Apelul impresionant al micuței a fost făcut public de pompieri printr-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare.

Shannon a demonstrat un calm și o maturitate incredibile pentru vârsta sa. Într-o seară de marți, după ce s-au întors acasă de la școală, mama și fiica au făcut un duș și apoi Shannon a primit ceva de mâncare. La scurt timp, mama fetiței a leșinat.

Reacția promptă a fetiței

Când și-a văzut mama căzută la pământ, Shannon a luat telefonul și a apelat la pompieri. „Numele meu este Shannon, am patru ani și mama nu se poate trezi. Doarme”, a spus micuța în apelul său. Ea a precizat și că mama ei a căzut, dând astfel informații vitale echipei de salvare.

Pe parcursul apelului, Shannon a urmat cu exactitate instrucțiunile primite de la pompieri, asigurând astfel intervenția rapidă a acestora. Mama fetiței, când și-a recăpătat cunoștința, era confuză și speriată, dar datorită intervenției rapide a fiicei sale, a fost salvată.

Laude din partea autorităților

David Le Goualher, locotenent-colonel al pompierilor, a lăudat comportamentul exemplar al micuței Shannon. „Este rar ca un copil atât de mic să aibă astfel de abilități automate, dar dovedește că nu este imposibil”, a declarat oficialul pentru France 3.

Curajul și prezența de spirit a micuței Shannon au salvat o viață și au demonstrat importanța educării copiilor cu privire la procedurile de urgență. Gestul său eroic servește ca un exemplu puternic despre cum un copil poate face diferența în situații critice.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here