În perioada următoare va fi lansat apelul de proiecte pentru granturile de ajutor de stat pentru industria HORECA, a anunţat miercuri Ministerul Economiei, care face apel la potenţialii beneficiari să pregătească din timp raportul de expertiză contabilă.
”În perioada următoare va fi lansat apelul de proiecte pentru granturile de ajutor de stat pentru industria HORECA, instituite în baza Ordonanţei de urgenţă nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit actului normativ, baza de calcul a ajutorului va trebui certificată şi asumată de către un expert contabil sau o societate de expertiză contabilă, membri CECCAR, selectaţi şi remuneraţi de către aplicant”, a informat Ministerul Economiei. La alegere, baza de calcul poate fi certificată de către un auditor financiar sau o firmă de audit, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România, selectaţi şi remuneraţi de către aplicant. În aceste condiţii, Ministerul Economiei face apel la potenţialii beneficiari să pregătească din timp raportul de expertiză contabilă, întocmit conform reglementărilor CECCAR – Standardului profesional nr. 35 „Expertize contabile” sau, după caz, a raportului de audit, întocmit conform ISRS 4400 „Misiuni pe baza procedurilor convenite”. Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].