Bugetul Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost suplimentat cu 435 milioane lei, în vederea asigurării tichetelor sociale pentru copiii dezavantajaţi şi a onorării cererilor de plată către beneficiarii Programului Dezvoltare Durabilă. 

Bugetul MIPE a fost suplimentat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2024, reiese dintr-un comunicat transmis de Executiv.Astfel, 175 milioane lei vor fi utilizaţi pentru acordarea integrală a tranşei pentru anul şcolar 2024-2025 a tichetelor sociale pe suport electronic pentru preşcolarii şi elevii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial, potrivit Ordonanţei de urgenţă nr.83/2023.”Fiecare copil al cărui familie are nevoie de sprijin social va primi 500 de lei sub forma tichetelor sociale. Banii vor putea fi folosiţi pentru cumpărarea de rechizite şi articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei”, transmite guvernul.

Furia Moscovei după referendumul din Republica Moldova: „A fost auzit un puternic ‘Nu’ faţă de integrarea în UE”

250 milioane lei vor fi utilizaţi pentru onorarea cererilor de plată/rambursare către beneficiarii Programului Dezvoltare Durabilă 2021-2027.De asemenea, 10 milioane lei vor fi folosiţi pentru implementarea investiţiilor finanţate din Mecanismul de redresare şi rezilienţă, Componenta “Sprijin pentru mediul de afaceri şi cercetare, dezvoltare şi inovare”.Sumele rămase neutilizate se restituie la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului până la sfârşitul anului 2024, se menţionează în comunicat.MIPE are rol de autoritate de management pentru Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, precum şi rol de coordonator de reforme şi investiţii pentru proiecte din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.Totodată, MIPE trebuie să acorde integral tranşa aferentă anului şcolar 2024-2025 de sprijin material sub forma tichetelor sociale pe suport electronic potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. l15/2023, se menţionează în comunicatul guvernului.

Decizie crucială luată de Guvern pentru impozitul pe clădiri și teren. Ce se va întâmpla cu dările plătite de români la stat

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here