Analistul politic Miron Mitrea crede că Mircea Geoană și-a compromis șansa pe care se părea că o are din postură de candidat la președinție. Pe de-o parte, pentru că a încercat să negocieze un sprijin pe care nu-l avea, iar pe de altă parte din cauza unor chestiuni care nasc suspiciuni, cum ar fi sursele de finanțare sau o parte dintre oamenii care l-ar sprijini din urmbă. 

“Cele 2 metode in care se lucrează în campaniile electorale și, în general, în politică, sunt inducerea în eroare și manipularea. De exemplu, eu știu relațiile Mircea Geoană, Vanghelie, Hrebenciuc, asta nu înseamnă că trebuie să știu că s-au întâlnit. E drept că știu și asta, tot de la oameni de-ai lor, Mircea era supărat că aflu ce are el în campanie de la oameni de la el din campanie. Au fost oameni care treceau pe acolo și mai îmi spuneau una, alta”, a afirmat Miron Mitrea, în exclusivitate la “Culisele Puterii”.

“Acum o să se supere că știu ce discuții au avut loc în locurile lor de taină. Da, știu, Mircea și ce s-a discutat acolo, dar nu pot dovedi că tu ai avut relații cu ei.(…) Eu știu că Mircea este convins că a dat afară oameni care-mi dau mie informațile din campania lui, dar <<Mai cauta, Mircea, mai caută! Fă-te că mai cauți!>>. Din ce știu eu, Felix Rache s-a retras, a fost acolo, dar s-a retras”, a mai declarat analistul.

Referitor la speculațiile lansate în spațiul public, că Mircea Geoană ar fi fost un candidat fals, care să sprijine PSD, Miron Mitrea a oferit un alt scenariu. 

“Mircea Geoană nu este iepurele nimănui, el a intra în campanie convins că are o șansă, a avut o șansă până la lansarea candidaturii, a vândut un anumit sprijin unei anumite puteri și asta îl costă, pentru că nu l-a avut și a mai supărat oameni în felul ăsta. Chiar dacă a atras finanțatori pe care nu vrea să ni-i spună, Mircea poate fi întrebat de către instituțiile statului ce nai a cheltuit și de unde sunt. Și eu am condus campanii și listele cu donatori erau publice, venea presa la mine când eram trezorier la PSD și dădea aceste informații”, a precizat Mitrea.  

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here