Căsătoria este unul dintre cele mai importante momente din viața fiecărei femei, iar invitația de nuntă este, practic, primul pas pe care îl faci pentru a-i anunța pe oamenii speciali din viața ta despre fericitul eveniment. Sunt, totuși, câteva reguli de bază cu privire la redactarea unei astfel de invitații, pe care mulți dintre noi nu le cunosc. Iată ce trebuie să știi înainte de a face acest pas! Ordinea numelor poate varia în funcție de preferințele cuplului
Tradițional, în majoritatea culturilor, numele femeii/miresei este trecut înaintea numelui bărbatului/mirelui pe o invitație de nuntă. Această convenție se bazează pe ideea că numele miresei ar trebui să primeze în acest context, scrie loveart.ro.
Totuși, este important de menționat că ordinea numelor poate varia în funcție de preferințele și tradițiile specifice fiecărui cuplu. În zilele noastre, mulți cupluri aleg să adapteze ordinea numelor pentru a se potrivi cu preferințele lor personale sau pentru a reflecta mai bine egalitatea de gen.
Care sunt regulile pentru numele părinților
Atunci când treci numele părinților pe o invitație de nuntă, există mai multe variante pe care le poți considera, în funcție de preferințele tale și de tradițiile culturale specifice. De exemplu, poți menționa numele părinților ambilor parteneri într-o formulă generică, fără a specifica cine este părintele mirelui și cine este părintele miresei, de exemplu: „în numele părinților noștri”.
Reguli cu privire la notarea nașilor
Când treci numele nașilor pe o invitație de nuntă, există mai multe opțiuni pe care le poți lua în considerare. Aceasta este o formulă obișnuită, care subliniază importanța și sprijinul nașilor în evenimentul căsătoriei: „cu binecuvântarea nașilor noștri”, „Maria Popescu și Ion Ionescu” sau „vă invităm să ne fiți alături”.
Textul trebuie să fie scurt și la obiect
Dacă preferi să scrii tu textul invitației de nuntă, pentru a adăuga o notă personală, acesta trebuie să fie clar, concis și să vă reprezinte pe amândoi. Fii atentă să nu uiți cele mai importante detalii: data și ora căsătoriei, locul unde are loc evenimentul religios, restaurantul și adresa completă (nu ar strica să adaugi și o hartă sau mijloacele de transport în comun, pentru cei care participă fără mașină). Dacă ceremonia religioasa are loc la o biserică cunoscută, iar evenimentul la un local de renume, adresa nu se mai trece pe invitație.
Stabilește data limită pentru confirmări
Nu este absolut nimic în neregulă cu solicitarea confirmării prezenței la eveniment până la o anumită dată. Confirmarea se va face la numerele trecute pe invitație, dar termenul limită nu ar trebui să depășească 30 de zile înaintea evenimentului. Astfel, vei avea suficient timp să confirmi numărul final de meniuri și poti trece la aranjarea meselor. Daca nu primești confirmarile în timp util va trebui să suni toți invitații de pe listă.
Sursă text: Click.ro