Un patron și-a concediat una dintre angajatele lui pentru că s-a întors din concediu de maternitate din nou însărcinată. 

Nikita Twitchen se pregătea să se întoarcă la postul ei de asistent administrativ de la First Grade Projects când și-a pierdut locul de muncă. Femeia și-a început munca la firma din Pontypridd în octombrie 2021 și a rămas însărcinată la scurt timp după aceea, plecând în concediu de maternitate în iunie 2022.

Ea a declarat, la un tribunal pentru ocuparea forței de muncă, că a avut o relație de lucru „foarte bună” cu directorul general Jeremy Morgan, spunând că acesta a fost „foarte receptiv” atunci când a trebuit să vorbească cu el.

Nikita a precizat că managerul s-a bucurat să o revadă la locul de muncă, dar când i-a spus că așteaptă din nou un copil, bărbatul și-a schimbat comportamentul.

După încheierea celui de-al doilea concediu de maternitate, femeia nu a primit nicio ofertă de muncă de la companie. Mai mult, ea a fost informată în scurt timp despre concedierea ei, patronatul invocând dificultăți financiare și reorganizarea întreprinderii.

Cu toate acestea, instanța a reținut că nu au fost furnizate probe în acest sens, iar concedierea a fost considerată a fi nedreaptă și discriminatorie.

Judecătorul a subliniat că angajatorul a concediat-o pe Nikita Twitchen tocmai din cauza concediului de maternitate repetat, obligând-o să-i plătească o despăgubire de 36.000 de dolari. „Suntem extrem de dezamăgiți de rezultatul tribunalului. Analizăm în mod activ toate informațiile relevante și luăm în considerare toate opțiunile disponibile. În acest moment, nu putem oferi niciun comentariu suplimentar”, a fost reacția First Grade Projects.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here