Mousse de dovleac este un desert foarte ușor de preparat.  Va fi gata în maximum 20 de minute. Iată e conține și cum se prepară. Ingrediente pentru aluat:100 g biscuiți graham50 g unt nesărat1 un praf de sare.

Pentru umplutură și topping:

400 g smântână rece împărțită230 g brânză mascarpone rece împărțită80 g plus 2 linguri de zahăr brun împărțit250 g piure de dovleac1 1/2 lingurițe de condimente pentru plăcintă de dovleac1/4 linguriță de sare1 linguriță de extract de vanilie.Prăjitura Lămâiță, un desert de weekend. Rețeta adorată de toată lumeaMod de preparare

Se pisează biscuiții graham întregi până când se obțin firimituri fine. Se topesc 3 linguri de unt nesărat într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă firimiturile de biscuiți graham și 1 praf de sare și se lasă până când sunt crocanți, aproximativ 2 minute. Se ia tigaia de pe foc și se lasă să se răcească în timp.

Se pun 120 ml de smântână, 70 g brânză mascarpone rece și 2 linguri de zahăr brun în bolul unui mixer cu stand. Se bate compoziția la viteză medie până se formează vârfuri moi, aproximativ 2 minute. apoi se transferă într-un alt castron.

Se pune restul de brânză mascarpone rece, restul de zahăr brun, piureul de dovleac, condimentele pentru plăcintă de dovleac și 1/4 de linguriță de sare într-un castron gol. Se bat la viteză medie, răzuind vasul din când în când cu o spatulă flexibilă, până la omogenizare, 1-2 minute.

Se adaugă restul de smântână rece și 1 linguriță de extract de vanilie și bate la viteză medie până se formează vârfuri moi, 1-2 minute.

Se împărt firimiturile de biscuiți graham între 6 pahare sau borcane, aproximativ 3 linguri în fiecare. Se transferă umplutura cu dovleac într-o pungă mare cu fermoar și se taie un colț de jos. Se pune peste biscuiții graham. Se folosește dosul unei linguri mici pentru a netezi partea superioară a fiecărui pahar.

Peste umplutură se pune frișca bătută, aproximativ 3 linguri în fiecare pahar. Se dau la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte. Se pudrează ușor cu condimente pentru plăcintă de dovleac înainte de servire.

Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă ideală pentru zilele de weekend

sursa: Hellotaste

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here