Președintele Partidului Național Liberal va fi, în premieră, prezent în studiourile Realitatea PLUS. Nicolae Ciucă va sta de vorbă cu Anca Alexandrescu despre planurile pe care le are dacă ajunge președintele țării. 

Probabil că una dintre cele mai arzătoare teme va fi cea a modificării legii în așa fel încât actualul președinte al României, Klaus Iohannis, să poată candida pentru un loc în Parlamentul țării.

Liderul liberal s-a declarat convins că va trece de primul tur al scrutinului, acolo unde va concura cu Marcel Ciolacu sau Mircea Geoană. Într-un interviu recent, a fost întrebat ce va face dacă nu va ajunge în turul doi, dar Ciucă a răspuns cu încredere: „Cum să nu ajung?”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, miercuri seara, la un post TV, dacă nu ajunge în turul doi al alegerilor pe cine va susține PNL, iar acesta a răspuns: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung? Suntem al doilea cel mai puternic partid politic al scenei din România. Avem 1.146 de primari, 11.600 de consilieri local, 12 președinți de consilii județene, 350 de consilieri județeni, miniștrii, secretari de stat.

Avem o infrastructură de partid și avem un activ de partid care într-adevăr, după Consiliul Național din ultima duminică, a plecat suficient de încărcat să poată să-și ducă în turul doi candidați”.

„La toate evenimentele politice care au avut loc în anul acesta am considerat că este momentul să venim cu o astfel de decizie, ţinând cont că noi, Partidul Naţional Liberal, de fiecare dată, şi dacă vă uitaţi şi în statutul nostru, am valorificat toată experienţa acumulată de către liderii partidului. Nu avem niciun lider de partid care să nu fie în Biroul Politic Naţional”, a spus Ciucă.

 „Nu este vorba de job”

Întrebat dacă există teama că preşedintele Iohannis rămâne fără „un job” în politică, Ciucă a spus: „Nu este vorba de job, este chestiunea că nu-i dăm un job, ci românii, dacă îl vor alege, înseamnă că domnia sa va face parte din viitorul Parlament, dacă va decide să candideze”.

Liderul PNL a precizat că, „în momentul de faţă, este vorba doar despre reabilitarea unui drept constituţional absolut democratic pentru un cetăţean, atât timp cât nu este condamnat, nu încalcă niciun fel de reglementare constituţională”.

Despre faptul că prezenţa lui Klaus Iohannis ajută cu ceva PNL, Nicolae Ciucă a menţionat că a fost un preşedinte cinstit şi a avut un comportament absolut democratic şi are o experienţă care trebuie valorificată.

 

„Preşedintele Iohannis – n-am avut niciodată niciun fel de limitare să spun despre domnia sa două lucruri absolut esenţiale: a fost un preşedinte cinstit şi a avut un comportament absolut democratic, a avut o experienţă şi are o experienţă în politica externă şi în tot ceea ce înseamnă spectrul problemelor de apărare, motiv pentru care o astfel de experienţă nu se iroseşte, ea trebuie valorificată într-un anume fel”, a explicat Ciucă.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here