Amenitarile externe si agresiunea rusa din Ucraina ne obliga sa fim in alerta si sa gandim pe termen lung, a declarat, vineri, presedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciuca, in discursul sustinut in Parcul Carol din Capitală, la ceremoniile de Ziua Armatei Romane. Candidatul PNL la Presedintia Romaniei a subliniat, in context, ca pentru siguranta nationala trebuie sa ne bazam “in primul rand pe noi insine”. 

“In contextul geopolitic actual, Romania are oportunitatea de a deveni cel mai solid pion de stabilitate si securitate in regiune. Dezvoltarea in Romania a uneia dintre cele mai mari baze NATO in Europa va consolida securitatea nationala si va atrage investitii strategie”, a afirmat Nicolae Ciuca.  

El si-a continuat discursul precizand ca: “Asa cum frumos s-a spus odata – patria inseamna altarele credintei si mormintele stramosilor. Ne inchinam, deci, cu recunostinta atat in fata lui Dumnezeu, cat si in fata celor care s-au jertfit pentru tara. Le multumesc militarilor romani pentru ca servesc patria si ii felicit in aceasta zi deosebita. De asemenea, ii felicit pe tinerii studenti militari care azi au depus juraantul de credinta pentru tara si le doresc succes in cariera. Le urez scucces in cariera. La multi Armatei Romaniei! La multi ani Romania! Asa sa ne ajute Dumnezeu”. 

La evenimentul din Parcul Carol au participat  presedintele Klaus Iohannis, dar si premierul Marcel Ciolacu. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here