Peste 30 de instituții de învățământ superior, cercetare și ordine din România își dau întâlnire la București pentru Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect, care anul acesta are tema ”Știința pentru pace și securitate”, în Parcul Lumea Copiilor, zona rotondă. Anul acesta, tema este ”Știința pentru pace și securitate”, pentru a se arăta cum cercetarea românească contribuie la protejarea vieții noastre de zi cu zi. 

De la tehnologie de ultimă oră, demonstrații captivante, experimente interactive, până la aplicații practice, sesiuni de Q&A, concursuri și momente artistice, toate acestea se vor regăsi la Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect din Lumea Copiilor, din Sectorul 4, parc ce s-a gătit pentru acest eveniment prin grija celor de la Totul Verde.

Vreți să vedeți ce se întâmplă în interiorul unui stingător de incendii când apăsați pe maneta care declanșează jetul de spumă? Vreți să aflați ce s-a întâmplat la începutul Universului? Sunteți curioși cum ajută printarea 3D la dezvoltarea societății sau care sunt tehnicile de investigare criminalistică cele mai moderne? Vreți să încercați să controlați de la distanță un braț robotic? Toate acestea și multe altele vă așteaptă în ultima vineri, 27 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect. 

Pe lângă organizatori, vă așteaptă și o serie de activități captivante.

Reprezentanții proiectelor de cercetare și orientare profesională finanțate prin Planul National de Redresare și Reziliență vor împărtăși o parte din activitățile cu care contribuie la asigurarea siguranței și securității populației și la alegerea meseriilor viitorului pentru cei care se alătură Universității.

Cei care participă vor fi înscriși automat la tombola evenimentului!

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here