Medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București au fost nevoiți să recurgă la amputarea piciorului unei fetițe rănite într-un accident rutier grav care a avut loc duminică, lângă un parc din București. Tânărul de 17 ani, care a provocat accidentul și l-a ucis pe fratele fetiței, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Prietenul acestuia, care i-a încredințat mașina, se află sub cercetare sub control judiciar. 

Conform declarațiilor medicilor, după operația de replantare efectuată imediat după accident, au apărut complicații severe din cauza sindromului de strivire suferit de fetiță. „La câteva ore după intervenție, au fost identificate complicații care puneau în pericol viața pacientei. Astfel, s-a decis amputația de urgență a membrului inferior afectat,” au declarat aceștia. În prezent, starea fetiței este stabilă și ușor ameliorată comparativ cu ziua precedentă. Totuși, ea rămâne intubată și ventilată mecanic.

Copila accidentată pe o trecere de pietoni din Pantelimon a rămas fără un picior

În dimineața zilei de luni, echipa de medici a intervenit de urgență pentru a trata fetița de șapte ani, care a fost transportată de SMURD în stare gravă. Fetița a fost adusă la spital cu o cvasiamputație a piciorului stâng, de la nivelul coapsei. Echipa pluridisciplinară, formată din anestezist, ortoped, chirurgi vasculari și plastici, a realizat o operație complexă de 9 ore pentru replantarea piciorului. În cadrul intervenției au fost refăcute artera femurală și structurile osos, muscular și tegumentar.

În urma tragediei, tatăl tânărului responsabil pentru accident și-a exprimat regretul, menționând că îi pare rău pentru „această situație tragică”. De asemenea, sora adolescentului a declarat într-un interviu că incidentul a fost provocat de „o joacă de copii,” sugerând că accidentul a fost rezultatul unei acțiuni imprudente.

 Autoritățile continuă să investigheze cazul pentru a determina circumstanțele exacte care au condus la acest tragic incident.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here