Recent, în peisajul financiar românesc, s-a petrecut o mișcare semnificativă, marcând o nouă etapă în evoluția sectorului bancar. O bancă majoră, cu o istorie îndelungată pe piață, a fost preluată de o rivală, generând astfel schimbări importante în structura competitivă a domeniului. Această fuziune evidențiază tendințele actuale de consolidare în industrie și impactul pe care astfel de decizii îl pot avea asupra mediului economic și financiar din România. 

O nouă transformare în peisajul bancar românesc aduce în atenție o fuziune semnificativă. OTP Leasing, parte a grupului OTP Bank România, a fost recent preluată de Banca Transilvania (BT), cea mai mare bancă din țară. Această tranzacție reprezintă un pas important în procesul de consolidare a BT pe piața leasingului, aducând în portofoliu 35.000 de clienți și extinzând gama de opțiuni de finanțare oferite de bancă.

Fuziunea dintre OTP Leasing și BT Leasing se înscrie într-o serie de tranzacții strategice realizate în ultimii șase ani. Începând din 2018, BT Leasing a efectuat achizițiile ERB Leasing, Idea Leasing în 2021 și Țiriac Leasing în 2022, iar acum OTP Leasing devine a patra companie integrată în acest portofoliu.

„Alături de creșterea organică, care este peste media pieței, fuziunea cu OTP Leasing contribuie la consolidarea poziției BT Leasing în piață, expansiunea bazei de clienți și la diversificarea ofertei de finanțare alternativă. BT Leasing ajunge astfel la active de 1,2 miliarde de euro, 35.000 de clienți, 45.000 de contracte în derulare și aproape 350 de angajați”, a declarat Ionuț Morar, Director General BT Leasing.

Una dintre cele mai mari bănci din România, vizată de o escrocherie colosală. DNSC, avertisment pentru populație: fraude URIAȘE

Ce înseamnă această schimbare pentru clienți?

În urma fuziunii, cei 35.000 de clienți ai OTP Leasing vor deveni parte din ecosistemul BT Leasing. Aceștia vor beneficia de o gamă mai largă de servicii financiare, oferite de cel mai important jucător de pe piața bancară românească. Tranziția clienților este gestionată astfel încât să asigure continuitatea serviciilor și să minimizeze orice eventual disconfort.

Înființată în 1993 la Cluj-Napoca, Banca Transilvania s-a impus ca lider în domeniul bancar. Cu o investiție inițială de peste 2 milioane de dolari, banca a experimentat o creștere remarcabilă, devenind lider de piață cu peste 4 milioane de clienți.

Banca operează pe patru segmente principale de afaceri: corporate, IMM-uri, retail și o divizie specializată pentru medici. În prezent, unul din cinci români este client al Băncii Transilvania.

Prin integrarea OTP Leasing, Banca Transilvania își întărește nu doar poziția de lider în sectorul bancar, ci și rolul său ca un actor crucial în domeniul finanțării alternative.

BNR anunță vremuri grele. Mai merită să ne ținem banii în bancă? Ce spune Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here