Autoritățile organizează, pentru a patra oară, licitația pentru vila din Oradea care a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Această proprietate a rămas neutilizată începând din 2021 și a avut parte de o reducere a prețului în acest interval. Vânzarea vilei a fost încercată de autorități de trei ori până acum, însă nu a găsit cumpărător. 

Consiliul Județean Bihor a demarat procesul de licitație pentru vânzarea vilei amplasate în centrul municipiului Oradea, pe strada Parcul Ion C. Brătianu, nr. 8.

Clădirea a fost ridicată în 1940 și a funcționat ca locuință oficială pentru prim-secretarii Partidului Comunist Român în perioada comunistă. În 1997, a fost transferată în proprietatea Consiliului Județean Bihor și a avut multiple utilizări de-a lungul timpului. Din 2021, însă, a rămas nefolosită ca urmare a reorganizării activității instituției.

Cum îți dai seama dacă producătorii au folosit insecte în produsele de la raft. Detaliul de pe etichetă care îi dă de gol

Imobilul are un regim de înălțime compus din demisol, parter și etaj, cu o suprafață totală de 358 mp. Demisolul și parterul sunt compartimentate în câte 12 încăperi, iar etajul are o singură sală. Clădirea, care s-ar preta pentru spații de birouri, dispune de un teren cu o suprafață totală de 1.286 mp, scrie presa locală.

Valoarea de piață a proprietății, conform raportului de evaluare întocmit în luna iunie 2024, este de 3.449.130 lei, echivalentul a 693.000 euro, fără TVA. Construcția are o valoare de 888.910 lei, iar terenul de 2.560.220 lei.

Prețul de vânzare urmează a fi stabilit în urma licitației publice și nu poate fi mai mic decât prețul de pornire, adică 3.449.130 lei.

Informațiile privind documentația de atribuire se regăsesc în caietul de sarcini, disponibil pe site-ul Consiliului Județean Bihor, www.cjbihor.ro, la secțiunea Informații publice/Anunțuri.

Clujul bate din nou recordul la înghesuială pe metru pătrat la prețuri exorbitante. Garsoniere de numai 11 mp, de vânzare pentru „doar” 40.000 de euro

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here