Un prim caz de infecţie cu noua variantă a virusului mpox, care se află la originea unei epidemii importante în Africa – cele mai puternice infecţii în Republica Democratică Congo (RDC), Burundi şi Nigeria -, a fost confirmat în Germania de Institutul de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI). 

La 18 octombrie 2024, o infecţie cu mpox, cu noua cladă 1b, contactat în străinătate, a fost depistat în Germnia”, anunţă RKI, care precizează că ”riscul la adresa sănătăţii populaţiei Germaniei” este ”slab” , relatează AFP.

Institutul, care nu a dat detaşii despre pacient şi circumstanţele infecţiei, a anunţat că observă situaţia ”foarte îndeaproape” şi că îşi va adapta recomandările, dacă este necesar.

Transmiterea mpox se face printr-un ”contact fizic strâns”, precizează institutul.

Mpox, denumit anterior variola maimuţei, este o boală virală care se transmite de la animal la om, dar şi între oameni, care provoacă febră, dureri musculare şi leziuni cutanate.

42.000 DE CAZURI ÎN AFRICA, 1.100 DE MORŢI

O nouă epidemie afectează de mai multe luni Africa, iar cele mai importante infecţii se înregistrează în Republica Democratică Congo (RDC), Burundi şi Nigeria.

Două epidemii au loc concomitent – una cauzată de clada 1 în Africa Centrală, care-i afectează mai ales pe copii, cealaltă cauzată de noua variantă, clada 1b, care-i afectează pe adulţi într-o regiune din estul RDC şi în ţări limitrofe.

În total, 42,000 de cazuri au fost înregistrate în Africa începând din ianuarie, iar aproximativ 1.100 de persoane au murit.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here