În seara zilei de 11 iulie, în orașul Vynnyky, regiunea Liov, un grup de indivizi necunoscuți a obstrucționat agresiv forțele de ordine ale Biroului de Securitate Economică (BES), care efectuau o investigație la sediul unei fabrici de tutun, conform BES. 

Astfel, aproximativ 50 de indivizi cu alură atletică, alături de reprezentanți ai fabricii, au expulzat cu forța patrulele de poliție și ofițerii BES din incinta fabricii și i-au împiedicat să percheziționeze sediul acesteia.

În același timp, unele dintre persoanele din fabrică au scos ilegal produse din zona de percheziție și le-au încărcat într-un autovehicul. Apoi au încercat să scoată produsele din tutun din incintă, deși acestea fuseseră confiscate conform protocolului de inspecție.

Cererea patrulei de poliție de a înceta acțiunile ilegale a fost ignorată, iar vehiculul de serviciu le-a fost blocat. Ulterior, persoane neidentificate au început să sară pe mașină și să comită diverse alte acțiuni huliganice, inclusive agresarea oamenilor legii. Doi polițiști au fost răniți și se află în prezent la spital, scrie newsukraine.rbc.ua.

Au fost deschise proceduri penale în baza articolului 345 din Codul penal al Ucrainei. Ancheta preliminară este în derulare.

Acțiunile de investigație la sediul fabricii se desfășoară în conformitate cu legea, în cadrul procesului penal stabilit prin hotărâre judecătorească și cu respectarea cerințelor Codului de procedură penală al Ucrainei.

Reprezentanții fabricii și alte persoane continuă să obstrucționeze autoritățile care conduc investigațiile și ignoră ordinul instanței de percheziție a depozitului și spațiilor de producție.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here