Declarații halucinante după alegerile pierdute la limită! Oligarhul putinist Ilan Șor a susținut chiar în emisiunea lui Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai cunoscuţi propagandişti ai Kremlinului, că opoziția din Moldova va contesta rezultatele referendumului constituțional care vizează aderarea țării la Uniunea Europeană. Fugarul a declarat că eventualele proteste care s-ar putea isca în rândul nemulțumirilor vor fi oprite cu forța, inclusiv cu ajutorul forțelor din România.  

Oligarhul fugar Ilan Șor a făcut un apel public la autoritățile din Moldova pe rețelele sociale că vor urma proteste uriașe înainte de turul 2. Chiar dacă îi sunt blocate conturile oficiale din țară, Șor acționează și prin interpuși pentru a crea diversiuni, transmite presa de la Chișinău.

“Așa-numiți apărători ai legii noastre sau, mai bine spus, ai lipsei acesteia. Din păcate în ultimii 30 de ani, ați executat deseori ordinele criminale ale conducerii țării. Apoi, mulți dintre voi au ajuns în închisoare, iar în biografiile voastre au rămas pete negre. Acum este evident că regimul Maiei Sandu va cădea. Ea nu va câștiga în turul doi”, a afirmat acesta.

Maia Sandu, prima reacție după ce s-au anunțat rezultatele finale ale alegerilor și referendumului

În încheierea mesajului său, Ilan Șor a sfătuit oamenii să respecte legile, nu interesele autorităților, chiar dacă și el la rândul lui este un condamnat fugar.

Oligarhul care face jocurile lui Putin a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. La momentul actual, Ilan Șor se află la Moscova, de unde gestionează cele patru partide pro-ruse din Republica Moldova.

Prima reacție a Rusiei la alegerile prezidenţiale şi referendumul din Republica Moldova. Pe cine acuză de imixtiune în procesul electoral

Între timp, Natalia Parasca, președinta partidului “Renaștere”, care este afiliat lui Șor, a declarat că rezultatele primului tur al alegerilor și al referendumului arată că guvernul a pierdut sprijinul majorității populației. Mai mult, analiștii avertizează că masele rusofile au fost împărțite pe mai mulți candidați în primul tur, însă s-ar putea mobiliza puternic pentru susținerea lui Alexandr Stoianoglo în turul 2. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here