Suntem în Postul Paștelui, iar majoritatea credincioșilor ortodocși țin acest post care este considerat cel mai lung și mai greu din an. Dacă și tu ții acest post și nu știi ce să mai gătești, noi îți propunem o rețetă simplă și deliciosă de orez cu legume și ciuperci de post cu care gospodinele din Molodva fac ravagii.
Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să prepari această rețetă, tot ce trebuie să faci este să urmezi indicațiile de mai jos, iar la final vei obține cel mai bun orez cu legume pe care l-ai preparat și l-ai mâncat vreodată.
Ingerdiente:
1 cană de orez1 morcov măricel2 cepe1 ardei gras rosuo mână de mazare200 g ciupercisarepiperulei1/2 linguriță de turmeric (optional)
Mod de preparare:
Pentru început se curăță și se spală legumele. Apoi se toată mărunt ceapa, se feliază ardeiul, iar morcovul se dă prin răzătoarea cu orchiuri mari.
După, într-o cratiță se pun 3-4 linguri de ulei și se adaugă ceapa. Aceasta trebuie lăsată să se călească până când devine sticloasă.
Ulterior, se pune peste ardeiul și morcovul și se lasă la călit, la foc mic. Când legumele s-au înmuiat se pun mazărea și ciupercile feliate în prealabil și se sotează vreo 7-8 minute.
Pasul următor, este adăugarea orezului. Se călește puțin cu legumele și mai apoi se toarnă 3 căni cu apă caldă și se amestecă. Lasă totul să fiarbă până când apa este absorbită, iar legumele și orezul sunt bine gătite. Adaugă sare și piper după gust și închide focul, iar apoi acoperă oala cu un prosop. Îl poți servi cu castraveți murați sau murături.