Orez în stil arăbesc. Rețeta cu carne. Delicioasă de nu te mai saturi și simplu de preparat. Rezultatul te va cuceri. Iată cum se prepară și ce ingrediente necesită. Orez în stil arăbesc, cu carne de mielIngrediente :carne de miel  1,5 kg;1/2 kg orez basmati sau cu bob lung;1 lingură curry;1 lingură paste de ardei dulce;1 linguriți de boia dulce;puțin șofran,100 gr. muguri de pin ( se gasesc in market sau magazinele cu specific oriental). Preparare :Fierbeți carnea de miel în apă suficientă cât să se fiarbă foarte bine. Adăugați puțină sare la fierbere. Supa rezultată o veți adăuga peste orez.Daca aveti posibilitatea , fierbeti orezul in aburi , daca nu, in cuptor pentru a nu se terciui, pur si simplu se pune supa deasupra si lingurita de curry, boia și ardei dulce apoi pus la cuptor pana se evapora toata apa . Puteți folosi și șofran pentru colorare intensă. Se face la foc mic, de asemenea, pe aragaz. La o cească de orez se pun doua cești de supă fiartă peste el. Și se lasă la foc mic până se evaporă total zeama. Când a dispărut total supa și orezul va fi fiert. Scoateti orezul pe un platou , amestecati cu mugurii de pin trasi usor prin tigaia de teflon fara ulei , presarati pe deasupra bucățile de carne pe care le-ați pus la cuptor să se rumenească, după ce au fost fierte. Carnea o puteți condimenta cu ce preferințe aveți, de la boia, la turmeric sau pudră de usturoi. Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp. Sfaturi utile pentru toate gospodinele  

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here