Armata israeliană a mai eliminat încă un lider proeminent al grupării Hezbollah. Este vorba despre Hassan Khalil Yassin, un lider din aparatul de informații al organizației. 

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat sâmbătă că l-au ucis pe Hassan Khalil Yassin, un lider din aparatul de informații al Hezbollah, după asasinarea cu o zi înainte a șefului Hezbollah.

 

Potrivit IDF, Yassin a fost ucis într-un atac aerian în zona Dahieh din Beirut, coordonat de Direcția de Informații a armatei israeliene. Yassin era responsabil cu identificarea țintelor civile și militare, atât la granița de nord a Israelului, cât și în interiorul teritoriului israelian. El a colaborat strâns cu unitățile ofensive ale Hezbollah și a fost implicat în planificarea atacurilor teroriste împotriva civililor și soldaților israelieni. Potrivit IDF, acesta pregătea și alte atacuri ce urmau să fie executate în zilele următoare.

Liderul Hezbollah, ELIMINAT în urma unui atac țintit. Alți lideri importanți ai grupării ar fi murit

Armata israeliană a efectuat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general al mişcării islamiste libaneze în care a fost ucis liderul acesteia Hassan Nasrallah. Armata a lansat sâmbătă “o lovitură precisă în inima Dahiyeh”, termenul arab pentru “suburbie” şi care descrie suburbiile sudice ale Beirutului, se arată într-un comunicat.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here