Ostropelul de pui este unul dintre preparatele tradiționale preferate ale românilor, însă nu multe gospodine știu să îl facă așa cum îl prepară gospodinele din Moldova. Noi le-am aflat secretul și astăzi îți dezvăluim rețeta pas cu pas.  

Această rețetă este perfectă pentru cei care se pregătesc să lase sec de carne și vor să țină postul Paștelui. Tot ce trebuie să faci este să urmezi indicațiile de mai jos și la final vei obține cel mai bun ostropel de pui pe care l-ai pregătit și mâncat vreodată.

Ingrediente: 

2 pulpe de pui sau 4 pulpe inferioare100 ml vin alb1 cană cu apă1 ceapă mai mare2 ardei grași2-3 roșii sau pasta de roșiicimbru1 frunză de dafin1 căpățană usturoisare, piperpătrunjel2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare: 

Pentru început se spală carnea de pui și se pune la prăjit în ulei. Apoi, se condimentează cu sare și piper și se lasă să se prăjească pe ambele părți. 

Atunci când puiul capătă o culoare aurie se stinge cu vin si se lasă la fierd până când scade. După, se scoate carnea într-o farfurie, iar în locul ei se pune ceapa și ardeiul și se lasă să se înmoaie. 

Ulterior, se adaugă roșiile sau pasta de roșii, cimbrul, foaia de dafin și apa. Se lasa să dea un clocot, după care se adaugă carnea și se lasă la fiert, dacă mai este nevoie, poți să mai adaugi niște apă.  

Când carnea este aproape fiartă se adaugă usturoiul pisat și se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se potrivește de sare și piper, iar apoi se poate servi cu mămăliguță și murături. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here