În timp ce politicienii fac strategii pentru a aduna cât mai multe voturi, romanii o duc din ce în ce în mai greu. Unul dintre cele mai consumate alimente la nivel național de către români se scumpește din nou. Vom scoate mai mulți bani pentru pâine, asta deși se află pe lista plafonării adaosului comercial. 

Specialiștii sunt de părere că scumpirile vor continua treptat până la finalul lunii ianuarie. Asta înseamnă că plătim mai mult și pentru celelalte produse de panificație. Și carnea de pui se scumpește la finalul anului. Chiar înainte de Crăciun, carnea de pasăre se va vinde la prețuri mai mari și cu 13%.

În ultimul an, coșul cu produse de bază s-a scumpit cu aproape 15%, în ciuda plafonării adaosului comercial. Cu toate acestea pâinea a ajuns să coste mai mult acum decât înainte de aplicarea măsurii de plafonare. Vorbim de o scumpire de 10%. Astfel, pentru fiecare franzelă scoatem în plus din buzunar: 50 de bani. Fiecare român consumă lunar aproximativ șapte kilograme de pâine, ne arată datele.

Pe de altă parte, chiar înainte de Crăciun, carnea de pasăre se va vinde la prețuri mai mari și cu 13%. Majorarea vine după ce a crescut prețul furajelor din cauza secetei extreme din această vară. Un kilogram de carne pleacă din fermă cu un preț de 6 lei, însă la raft ajunge să coste triplu.

Noi scumpiri la carnea de pui înainte de sărbători. Cine profită

„Evident că prețurile vor crește, adăugăm aici un lucru important de anul ăsta, seceta, care a condus la creșterea prețului la cereale și la furaje. Vorbim de creșteri de prețuri pe zona de carne de porc și preparate din carne, creșteri de preț pe zona de lactate”, a declarat expertul în alimentație, Dragoș Frumosu.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here