Pandișpanul cu mere e delicios și ușor de pregătit. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și puțină răbdare pentru a pregăti această minunată rețetă, care îți amintește de cei mai frumoși ani, anii copilăriei. Nu te constă mult și nu are nici multe calorii, așa că nu mai sta pe gânduri.
Diana Pârvu a învățat să pregătească această rețetă de la cea care i-a dat viață și îi iese foarte bine de fiecare dată. „Mama mea gătește foarte bine și ne făcea această prăjitură în copilărie, dar o pregătește și acum. E ca un pandișpan. Am gătit cu ea rețeta, e delicioasă’, spune fosta prezentatoare TV pentru un site.
Ce ingrediente folosim la pandișpanul cu mere
Avem ca măsură o cană de 250g:
O cană și 1/2 de făină;
O cană de zahăr tos;
150 ml de ulei;
5 ouă la temperatura camerei;
Coaja rasă de lămâie și portocală sau ce vă place;
Vanilie;
1 kilogram de mere;
1/2 plic praf de copt;
Opțional: miez de nucă, stafide, merișoare;
Un praf de sare;
Cum pregătim pandișpanul cu mere
În primul rând, separați albușurile de gălbenușuri și bateți-le până obțineți o spumă consistentă. Adăugați puțină sare. În alt vas, amestecați gălbenușurile cu uleiul, zahărul, vanilia și coaja rasă de lămâie și portocală.
Treptat, adăugați amestecul de gălbenușuri peste albușurile bătute, apoi incorporați făina și praful de copt.
Curățați merele de coajă și semințe, tăiați-le în bucăți potrivite și amestecați-le cu scorțișoara. Adăugați merele tăiate peste compoziția de aluat și amestecați ușor.
Ungeți o tavă cu unt și turnați compoziția în ea. Coaceți la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute. Pentru a verifica dacă prăjitura este coaptă, folosiți testul scobitorii. Odată ce s-a răcit, puteți presăra zahăr vanilat pentru un plus de aromă (opțional).
Și gata! Aveți acum o rețetă simplă și ușor de urmat pentru o plăcintă cu mere delicioasă, scrie viva.ro.