O scurgere suspectă de monoxid de carbon la un azil din Dorset, Marea Britanie, a dus la o tragedie în care trei persoane și-au pierdut viața, iar alte patru sunt în stare gravă. 

Potrivit autorităților locale, cei trei bătrâni decedați au fost găsiți miercuri dimineață, în timp ce patru persoane au fost transportate de urgență la spital pentru a primi îngrijiri. Azilul, care adăpostea 48 de vârstnici, a fost evacuat imediat, iar rezidenții, majoritatea cu probleme de sănătate, inclusiv demență, au fost mutați temporar într-o biserică din apropiere. Printre cei evacuați, unii se aflau în scaune cu rotile.

Autoritățile au ajuns de urgență la fața locului

Serviciul de ambulanță din sud-vestul Angliei a intervenit rapid, trimițând un echipaj de urgență și zece ambulanțe la fața locului, iar echipele Southern Gas Network s-au deplasat la azil pentru a efectua verificări de siguranță.

Potrivit presei britanice, incidentul, considerat unul major, ar fi fost cauzat de o posibilă scurgere de monoxid de carbon, însă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza sunt încă în desfășurare. 

Autoritățile au subliniat că, deocamdată, nu există indicii care să sugereze un pericol iminent pentru public. Purtătorul de cuvânt al poliției a confirmat că evacuarea a fost necesară pentru a proteja siguranța celor peste 40 de rezidenți vulnerabili și a personalului. Aceștia au fost duși la Biserica All Saints, unde au fost adăpostiți temporar.

 

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here