Sfidare totală a politicienilor de la putere, care au făcut scut în jurul lui Iohannis. În Biroul Permanent Reunit s-a votat punerea pe ordinea de zi a suspendării președedintelui expirat, însă nu au votat decât suveraniștii.
Birourile permanente ale celor două Camere s-au reunit pentru a stabili programul de dezbatere și adoptare a bugetului, iar cei din tabăra suveranistă au propus ca pe ordinea de zi să fie pusă și cererea de suspendare a lui Klaus Iohannis, astfel încât să se stabilească o dată a unui vot în plenul reunit.
În final, vot favorabil au dat doar cei din AUR, SOS si POT, iar reprezentanții PNL, PSD, UDMR și minoritățile naționale au votat împotrivă, ceea ce a făcut ca scorul final să fie 16 la 8 împotriva punerii pe ordinea de zi. Prin urmare, inițiativa a fost respinsă.
Membrii BPR au considerat că propunerea de suspendare a președintelui nu a respectat procedura de depunere așa cum este ea prevăzută în Regulamentul comun al Camerei Deputaților și Senatului, și anume, nu fost depusă concomitent la Birourile Permanente ale Camerelor Parlamentului.Potrivit Constituției, în cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției, președintele României poate fi suspendat din funcție de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor, respectiv 234, după consultarea Curții Constituționale. Președintele poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută.Propunerea de suspendare din funcție poate fi inițiată de cel puțin o treime din numărul deputaților și senatorilor, respectiv 155 parlamentari.