În această perioadă rece, Lacul Morii a devenit un refugiu pentru păsări migratoare provenite din Peninsula Scandinavă sau din Siberia. Aceste păsări caută ape care nu îngheață, unde pot găsi hrană și siguranță. Peisajul lacului, învăluit în liniște și frumusețe, oferă un cadru ideal pentru observarea acestor specii fascinante, care aduc un strop de viață și culoare în sezonul hibernal.  

În cinstea acestor apariții inedite în peisajul bucureștean, Rețeaua pentru Natură Urbană și Societatea Ornitologică București a decis să organizeze sâmbătă, de la ora 8.30, un tur gratuit pentru observarea păsărilor care iernează în țara noastră.

“Lacul Morii are, în această perioadă a anului, oaspeți veniți de departe. Sunt păsări care au zburat mii de kilometri în căutarea apelor care nu îngheață, iar Lacul Morii este un refugiu pentru numeroase specii care vin să ierneze la noi. Printre cei mai eleganți oaspeți de iarnă ai Lacului Morii se numără cufundarii polari, veniți din Peninsula Scandinavă sau Siberia. Pescari excelenți, pot fi observați cu ușurință, chiar și fără binoclu”, informează organizatorii, pe Facebook.

Animalele-spion, asul din mâneca serviciilor de informații. Cum au fost școlite patrupedele de-a lungul timpului pentru a obține date secrete

Cu ajutorul reprezentanților SOR București vor putea fi identificate și alte păsări acvatice din zonă, “locatarii permanenți sau oaspeți de iarnă”, mai scriu specialiștii pe rețeaua de socializare.

“Urcăm și pe lunca Dâmboviței, spre Chiajna, una dintre puținele arii naturale ale Bucureștiului. Turul este gratuit și durează aproximativ o oră și jumătate. Vă rugăm să vă îmbrăcați cu haine călduroase și să nu uitați acasă binoclul sau aparatul foto (dacă aveți, desigur)”, se mai arată în postare.

Conform Rețelei pentru Natură Urbană, în această perioadă a anului are loc și Numărătoarea de Iarnă a Speciilor Acvatice, eveniment cunoscut sub numele de MidWinter.

“Mergând în căutarea cufundarilor polari, e foarte probabil să întâlnim stoluri mari de pescăruși râzători (Larus ridibundus). Apropo de stoluri mari, v-ați întrebat vreodată cum estimează ornitologii câte păsări sunt într-un stol? O variantă ar fi să fotografieze păsările și să le numere în liniște, acasă. Se poate și altfel, după cum vom afla sâmbătă, 11 ianuarie, de la prietenii de la Sucursala București a Societății Ornitologice Române”, mai precizează organizația, pe pagina sa de Facebook.

Cabinetele veterinare, asaltate de cazuri de stres și anxietate la animalele de companie din cauza petardelor de sărbători. Cu ce sunt tratate

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here