Rețeta de fettuccine Alfredo este un preparat bogat și cremos, având la bază paste fettuccine acoperite cu un sos din unt și parmezan. Adesea, se adaugă smântână pentru a spori cremozitatea, deși rețeta originală nu o include. Se servește de obicei fierbinte, cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru decor.
Preparatul este un clasic al bucătăriei italiene, care își are originile în Roma, unde a fost creat de Alfredo di Lelio la începutul secolului al XX-lea. Potrivit legendei, Alfredo a inventat acest fel de mâncare pentru soția sa însărcinată, care avea dificultăți în a mânca din cauza grețurilor. Simplitatea și bogăția sosului au fost bine primite. Iar ulterior rețeta a devenit populară printre clienții restaurantului său.
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria greceascăFettuccine Alfredo
În anii 1920, acest preparat a fost introdus în Statele Unite de către vedetele de cinema americane Mary Pickford și Douglas Fairbanks.
Aceștia au adus rețeta acasă după o vizită la restaurantul lui Alfredo. Popularitatea sa a crescut rapid în America, unde a devenit un fel de mâncare emblematic în multe restaurante italiene.
Multe variante moderne includ adăugarea de pui, creveți sau broccoli pentru un plus de savoare și substanță.
Descoperă mai jos rețeta detaliată, pentru a-i răsfăța și tu pe cei drag cu un preparat simplu și savuros.
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilieFettuccine Alfredo – Ingrediente400 g paste fettuccine100 g unt nesărat200 g parmezan ras200 ml smântână pentru gătit (opțional)Sare și piper după gustPătrunjel proaspăt tocat (pentru decor, opțional)
Descoperă mai jos și modul de preparare.
Rețeta de paste cu sos Alfredo – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea pastelor pe care le fierbi în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când devin al dente. În același timp în care fierb pastele poți prepara și sosul pentru a fi gata la timp.
După fierbere scurge pastele într-o sită, dar păstrează aproximativ o cană din apa în care au fiert.
Citește continuarea aici