De la începutul anului viitor, milioane de români vor beneficia de creșteri financiare semnificative, ca urmare a măsurilor anunțate de Guvern. Aceste modificări vizează salariile, pensiile și alocațiile de stat, în încercarea de a sprijini categoriile vulnerabile și de a acoperi parțial impactul inflației. Salariul minim crește la 4.050 de lei brut

Peste 1,8 milioane de angajați remunerați cu salariul minim pe economie vor avea venituri ușor mai mari. Salariul minim brut va crește de la 3.700 de lei la 4.050 de lei. Această majorare se va reflecta într-o creștere modestă a venitului net, dar reprezintă un pas important în ajustarea veniturilor la creșterile generale de prețuri.

Pensionarii vor primi, de asemenea, venituri majorate începând cu 1 ianuarie 2025. Indexarea pensiilor va fi realizată pe baza ratei inflației, ceea ce duce la o creștere a punctului de referință de la 81 de lei la 91 de lei.

Pensia minimă garantată va crește cu peste 10%, ajungând la 1.415 lei, ceea ce reprezintă un sprijin suplimentar pentru pensionarii cu venituri mici.

Măsura are ca scop menținerea puterii de cumpărare a seniorilor, în contextul scumpirilor din ultimii ani.

Alocațiile pentru copii, și ele în creștere

Alocațiile de stat vor fi majorate pentru toate categoriile de copii:

Pentru copiii cu vârsta sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități, alocația va crește de la 719 lei la 794 de lei.Pentru copiii de peste 2 ani, alocația va fi majorată de la 292 de lei la 323 de lei.

Aceste ajustări vin în sprijinul familiilor, oferindu-le un sprijin financiar mai consistent pentru cheltuielile necesare creșterii și educării copiilor.

Modificările anunțate sunt parte a unei strategii guvernamentale mai largi de reducere a inegalităților și de sprijinire a populației în fața presiunilor economice. Cu toate acestea, efectele reale ale acestor creșteri asupra nivelului de trai vor depinde și de evoluția prețurilor și a altor factori economici.

 

 

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here