Alimentele ultraprocesate ar putea alimenta creșterea cazurilor de cancer de colon, însă alimentele sănătoase ar putea deschide noi căi pentru prevenirea sau tratarea bolii, sugerează un nou studiu.
Cercetătorii de la University of South Florida și Tampa General Hospital Cancer Institute au analizat mostre tumorale pentru a înțelege rolul moleculelor inflamatorii în progresia bolii. Rezultatele sugerează că o alimentație echilibrată, bogată în alimente naturale precum frunzele verzi și peștele, poate ajuta la prevenirea și tratarea acestei afecțiuni.
Cele mai periculoase alimente
Echipa de cercetare a descoperit că tumorile conțineau un nivel ridicat de lipide bioactive – molecule care pot intensifica inflamația în organism.
Potrivit adevarul.ro, această inflamație cronică, cauzată de chipsuri, deserturi ambalate, cârnați sau carbohidrați rafinați, pare să alimenteze progresia tumorilor, în timp ce țesuturile tumorale sunt lipsite de moleculele asociate cu reducerea inflamației și vindecarea.
Profesorul Ganesh Halade, coautor al studiului, subliniază că „moleculele provenite din alimentele procesate dezechilibrează sistemul imunitar și generează inflamații cronice.”
Omega-3, aliatul împotriva cancerului de colon
Privirea din interior asupra tumorilor ar putea oferi oamenilor de știință instrumentele necesare pentru a lupta împotriva cancerului prin încercarea de a echilibra răspunsul imunitar al organismului, încetinind sau oprind creșterea tumorilor prin reducerea compușilor inflamatori și stimularea celor sănătoși.
Citește continuarea aici.