Vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură de porc fragedă și suculentă, dar nu ai idee cum să o prepari? Îți oferim o rețetă delicioasă de friptură din piept de porc la cuptor, care se va topi în gură și va avea o crustă crocantă și aromată. 

Pieptul de porc preparat la cuptor va avea o crustă crocantă datorită șoriciului rumenit perfect, iar interiorul va fi moale. Gustul este complex și îmbogățit de condimentele folosite. Usturoiul, cimbrul și boiaua de ardei oferă o armonie de arome. În plu, vinul sau berea adăugate în tavă completează cu o ușoară notă acidulată și dulceagă.

Pieptul de porc este un tip de carne care provine din zona inferioară a abdomenului, având o combinație unică de carne, grăsime și șorici. Are o textură bogată și suculentă, care devine extraordinar de fragedă atunci când este gătită lent.

Grăsimea și șoriciul sunt esențiale pentru a obține un rezultat cu adevărat savuros. Acestea păstrează carnea suculentă în timpul gătirii și formează o crustă crocantă la temperaturi înalte. Pe lângă pieptul de porc, a cărui rețetă ți-o detaliăm mai jos cu listă de ingrediente și mod de preparare, mai poți prepara și ceafă de porc la cuptor.

Piept de porc la cuptor – Ingrediente

1 kg piept de porc, cu șorici

4-5 căței de usturoi

1 linguriță sare grunjoasă

1 linguriță piper proaspăt măcinat

1 lingură boia dulce sau afumată

2 lingurițe cimbru uscat

1 lingură ulei de măsline

100 ml vin alb sau bere

200 ml supă de oase sau apă.

Citește continuarea pe catine.ro.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here