Postul Paștelui este un post aspru și lung, însă cine a spus că mancarea vegetală nu poate fi la fel de delicioasă ca și cea de dulce. Astăzi îți prezentăm o rețetă inedită de piftie de post adaptată special pentru Postul Mare. Iată ingredientul cu care poți înlocui carnea, fără probleme.  

Dacă și tu te numeri printre românii care adoră piftia, însă ții post, trebuie să știi că există o alternativă vegetală pentru acest preparat tradițional care i-a uluit chiar și pe străini.

Această rețetă a fost adaptată special pentru Postul Paștelui, iar dacă te gândești că este imposibil să faci piftie fără carne, ei bine, aceasta poate să fie înlocuită cu ciuperci pleurotus. 

Ciupercile pleurotus au o consistență asemănătoare cărnii și din acest motiv sunt considerate o alternativă perfectă, mai ales în post.

Acum, revenind la rețeta noastră de piftie de post, tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de mai jos, iar la final vei obține un preparat de care te vei îndrăgosti. 

Ingrediente: 

– 500 g ciuperci pleurotus– 4-5 morcovi– 1 păstârnac– 1 ceapă– 2 rădăcini de țelină– 4-6 tije de pătrunjel verde– 1 gogoșar murat, tăiat felii– 4-6 căței de usturoi– 1 linguriță de sare– 1 plic de gelatină vegetală

Mod de preparare:

Pentru început, trebuie spălate legmele, curățate și puse la fiert într-o oală mare, în care ai pus în prealabil doi litri de apă și o linguriță de sare. 

Se lasă totul la fiert timp de aproximativ 40 de minute, pentru a extrage toată aroma, iar în ultimele 10 minute de fierbere, se adaugă ciupercile pleurotus tăiate bucăți, astfel încât să se frăgezească, dar în același timp să își păstreze textura. 

După ce toate legumele sunt fierte, acestea trebuie scoase într-un alt vas și se lasă la scurs. În lichidul rămas se adaugă usturoiul pisat, pentru a da piftiei un gust autentic. 

Atenție! Ingredientul secret al acestei rețete este gelatina vegetală care se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj și se încorporează în supa strecurată.

Pasul următor este să așezi bucățile de legume, feliile de gogoșar murat și frunzele de pătrunjel verde, în castroane sau farfurii, iar apoi să torni supa cu gelatină peste ele. 

Ulterior, bolurile se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider timp de câteva ore, până când piftia se încheagă complet.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here