Plăcinta cu brânză dulce este un desert simplu, pe care îl poți prepara în mai puțin de o oră.
Ingrediente:
Pentru foi
3 oua13 linguri ulei13 linguri lapte13 linguri zahar15 linguri faina1 praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet2 plicuri zahar vanilat
Pentru umplutură
Umplutura:
700 gr branza dulce100 gr zahar3 oua2 plicuri zahar vanilat4 linguri amidon alimentar fin
Pentru decor: zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, se adauga uleiul, laptele, zaharul vanilat si praful de copt stins. Se mixeaza cca 3 min, pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta, pana se incorporeaza. Separat pregatim umplutura – Branza se mixeaza cu zahar, oua, vanilie si amidon alimentar pana obtinem o compozitie omogena. Tapetam o tava (30×20) cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat si punem la copt cca 5 min. Cand foaia s-a copt usor scoatem tava din cuptor, adaugam umplutura, se niveleaza apoi cu grija turnam restul de aluat. Se niveleaza cu o spatula, usor, toata suprafata. Se introduce din nou la cuptor, pentru cca 30-35 min, la foc mic. Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.