Nu este român care să nu fi mâncat cel puțin o dată în viață plăcintă cu brânză dulce și stafide. Acest preparat tradițional, extrem de delicios, era pregătit în general de bunici în zile de sărbătoare sau atunci când nepoții le călcau pragul.  

Pentru că ne aflăm n Săptămâna Albă, perioadă în care se consumă, lapte, brânză și ouă, astăzi îți propunem o rețetă simplă și delicioasă de plăcintă cu brânză dulce și stafide, care te va duce instant cu gândul la copilărie. 

Ingrediente: 

Pentru aluat:

300 g făină120 g unt1 lingura zahar2 linguri smântâna

Pentru uns:

2 linguri smântâna

Pentru umplutura:

500 g brânza de vaci2 linguri smântâna150 g stafide aurii1 plic zahar vanilinat3 oua coaja rasa a unei lamâi sau portocale

Pentru tava:

1 lingurita unto lingura faina

Pentru ornat:

50 g migdale marunţite

Mod De Preparare: 

Începem cu pregătirea aluatului de plăcintă. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, smântâna și untul, apoi se frământă un aluat de dimensiune potrivită, din care se întind două foi de plăcintă. O foaie se așază în tava unsă cu unt și tapetată cu faină.

Apoi, continuăm pregătirea plăcintei cu brânză dulce și stafide și amestecăm gălbenușurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat și coaja de citrice, după gust. Separat se bat și albușurile până se obține o spumă, iar ulterior se adaugă și ele împreună cu stafidele în compoziția cu gălbenușuri și brânză.

După care toată compoziția de plăcintă obținută se pune peste foaia din tava, se acopera cu cea de-a doua foaie, se unge cu smântâna si se da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Imediat cum ai scos-o din cuptor, poți orna plăcinta cu migdale mărunțite, zahăr pudră sau câteva bucăți mici de fructe proaspete.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here