Această plăcintă cu mere și foi subțiri de casă este un desert tradițional foarte apreciat, având rădăcini în bucătăria românească și balcanică. Cu foi fine, crocante la exterior și umplutură aromată de mere, este o adevărată încântare, mai ales când este servită caldă, cu puțin zahăr pudră pe deasupra.  

Plăcinta cucerește prin contrastul interesant dintre straturile crocante și delicate ale foilor și umplutura suculentă și aromată de mere.

Merele își păstrează dulceața naturală, iar aromate cu scorțișoară și vanilie, oferă o senzație reconfortantă și familiară.

Descoperă mai jos rețeta detaliată, cu listă completă de ingrediente și pași necesari, pentru a o prepara și tu și a te bucura de un desert, pe cât de simplu, pe atât de delicios.

Lichior de pere. Rețeta unei băuturi fine și aromatePlăcintă cu mere și foi subțiri de casă – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei plăcinte de ingrediente puține: unele pentru pregătirea foilor subțiri și de alte câteva ingrediente pentru umplutură.

Pentru foi subțiri de casă:500 g făină200 ml apă călduță50 ml ulei1 lingură oțetun praf de sareamidon (pentru întins foile).Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparatPentru umplutură și decor:1,5 kg mere (preferabil soiuri mai acrișoare)150 g zahăr (sau după gust)1 linguriță scorțișoară (sau mai mult, după preferințe)1 lingură pesmet sau griș1 plic de zahăr vanilatsucul de la 1/2 lămâiezahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.Plăcintă cu mere și foi subțiri de casă – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru foile de plăcintă, care necesită un timp scurt de frământare și un timp de relaxare. În acest interval de timp prepară umplutura de mere, pentru a avea timp să se răcească.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bineCum prepari aluatul pentru foile de plăcintă

Într-un bol mare, cerne făina și adaugă un praf de sare. Formează o adâncitură în mijloc și toarnă uleiul, oțetul și apa călduță. Amestecă totul până când obții un aluat omogen. Acesta trebuie să fie elastic și ușor moale, dar nelipicios.

Frământă aluatul aproximativ 10 minute, apoi împarte-l în patru părți egale. Acoperă bucățile de aluat cu un prosop curat și lasă-le să se odihnească 30 de minute.

Citește continuarea aici

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here