Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții”, poate fi crescută și în țara noastră, reprezentând o alegere benefică pentru grădina ta. Planta din Biblie pe care e bine să o în grădină, dacă stai la casă
Planta de isop, menționată în Biblie, se adaptează și în condițiile de cultivare din România. Ea este cunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „curățarea trupului, a sufletului și a minții”. Este extrem de benefic să o incluzi în grădina ta.
Directorul de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău subliniază asocierea îndelungată a isopului cu purificarea trupului și a sufletului, menționând chiar utilizarea sa tradițională în tratarea bolnavilor de lepră.
Pe lângă aceste aspecte, isopul reprezintă și o plantă medicinală cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene. În tradiția populară, se consideră că isopul aduce beneficii sistemului digestiv și respirator.
„Dintotdeauna, Isopul a fost asociat cu curățenia trupului, a minții și a sufletului. Aromele lui subtile sfidau neputința leproșilor și a caselor ce strigau după curățare și iertare (Leviticul 14:4-7).
Simbolul al purificării și iertării, Isopul a amintit credincioșilor de spălarea sufletului și curățarea păcatelor.
Este o plantă medicinală, terapeutică, simplă, dar atât de puternică. Vă invit să o descoperiți, să o creșteți în grădini și să o folosiți pentru toate atributele cu care a fost înzestrată”, a transmis Costel Vînătoru, directorul de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău.
Cum să plantezi isop în grădina taAlege locul potrivit: isopul preferă zonele însorite, deci selectează un loc care să primească cel puțin 6-8 ore de soare pe zi.Asigură un sol bine drenat: solul ar trebui să permită o bună scurgere a apei. Isopul se dezvoltă cel mai bine în soluri sărace, uscate și nisipoase.Alege modalitatea de plantare: poți planta isop fie din semințe, fie cumpărând plante gata crescute.
Dacă optezi pentru semințe, plantează-le înainte de ultimul îngheț, la o adâncime de aproximativ 3 mm. Acoperă semințele cu un strat subțire de pământ și udă-le generos. Semănarea poate fi realizată în primăvară sau toamnă.
În cazul plantelor gata crescute, săpați gropi pregătite în prealabil, menținând un spațiu de aproximativ 30-45 cm între plante.
Urmează acești pași, iar planta menționată în Biblie va prospera în grădina ta, oferindu-ți beneficiile sale pentru sănătate și purificare.
Ingredientul secret pe care îl pun marii bucătari în varza călită pentru a o face mult mai gustoasă