Exodul românilor în statele Uniunii Europene a fost, într-o oarecare măsură, acoperit de „importul” de forță de muncă mult mai ieftină, în special din statele asiatice.  

În timp ce mii de români aleg să plece din țară și să câștige bani în străinătate, alte naționalități vin în România pentru a munci și a strânge bani. Ei consideră că țara noastră reprezintă o oportunitate în dezvoltarea lor profesională. În ultimii ani, tot mai mulți indieni, asiatici și sri lankezi lucrează ca livratori de mâncare sau pe șantierele în construcții. În prezent, există peste 100.000 de permise de ședere emise în țară, dintre care peste 50% sunt pentru muncă. 

Bărbații din India, Sri Lanka sau Asia au ales să vină la muncă în România fără să stea pe gânduri. Mulți dintre ei își întrețin familiile cu banii câștigați din livrarea de mâncare sau din munca depusă pe șantierele în construcții atât din Capitală cât și din alte orașe.

 

@genstiri Am stat de vorbă cu Hassan (Pakistan), Ganesh (Sri Lanka) şi Bibhu (Nepal) despre cum e să livrezi mâncare în Bucureşti. Descoperă poveştile lor în reportajul de mai sus. Reporter: Petru Pena Video: Iulian Tudor #GenŞtiri #ştiri #livratori #mâncare #delivery #fooddelivery #imigranți #immigrants #Bucureşti #Pakistan #SriLanka #Nepal ♬ original sound – Gen, știri

Jumătate din angajații care se ocupă de reabilitarea clădirilor sau a canalizărilor din mai multe orașe sunt indieni. Șeful de șantier spune că a ales această naționalitate deoarece muncitorii români au plecat din țară. Indienii spun că în România câștigă mult mai mult decât ar câștiga în țara lor.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here