Prăjitură Albă ca Zăpada. Rețeta unui desert aparte. Se topește în gură. Iată ce conține și cum se prepară. Prăjitura Albă ca Zăpada – Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente pare mare, sunt ingrediente simple pe care, cu siguranță, le găsești în frigider sau în cămară.

Ingrediente pentru aluat de foi pe dosul tăvii:500 gr făină2 ouă medii10 linguri de lapte10 linguri de zahăr10 linguri de uleio lingurita de amoniu pentru prăjituri2 linguri suc de lămâieun praf de sare

Se începe cu prepararea aluatului pentru foi pe dosul tăvii. Este un aluat fraged care necesită puțin timp de odihnă înainte de coacere.

Cum prepari aluatul fraged pentru foi pe dosul tăvii

Pune conținutul celor două ouă într-un bol şi amestecă-le cu un praf de sare și zahărul. Apoi adaugă uleiul, laptele şi amestecă bine totul până la omogenizare. Stinge amoniul în sucul de lămâie, adaugă-l în compoziție și încorporează, treptat, făina cernută. vei obține un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios.

Împachetează aluatul într-o folie alimentară şi lasă-l la odihnit 30 de minute.

Cum coci foile de aluat pe dosul tăvii

După scurgerea celor 30 de minute, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Împarte aluatul în trei părți egale. Presară făină pe masa de lucru și întinde câte o parte de aluat, cu ajutorul sucitorului pentru aluaturi. Întinde-l într-o foaie de dimensiunea tăvii de copt. Folosește o tavă de aproximativ 23/36 cm. Rulează foaia pe sucitor și transfer-o pe dosul tăvii pe care o ungi cu puțin ulei și presari făină. Coace foile de aluat pe dosul tăvii pentru 3-4 minute, fiecare, la 180 de grade Celsius.

Ingrediente pentru cremă:1 litru de lapte8 linguri de făină8-10 linguri de zahăr200 gr untun praf de sarecoaja și sucul de la o lămâiezahăr pudră sau nucă de cocos, pentru decorPlăcinta cu dovleac. Care este ingredientul secret pentru cel mai pufos aluatPrăjitura Albă ca Zăpada – Mod de preparare

Cât timp aluatul se odihnește, te ocupi de crema pentru umplut foile.

Cum prepari crema de lămâie pentru prăjitura Albă ca Zăpada

Amestecă într-un vas cu pereţii dubli, făina, zahărul sarea şi coaja de lămâie răzuită fin. Apoi, adaugă treptat laptele și amestecă intens până la omogenizarea compoziției.

Pune vasul la foc mediu şi fierbe crema, amestecând în ea continuu, până începe să facă bule de aer la suprafață și devine consistentă ca o budincă. Acoperă crema, direct la contact cu folie de prospețime și las-o la loc răcoros.

Scoate untul din frigider şi lasă-l la temperatura camerei. Când crema este complet rece, mixează untul cu ajutorul mixerului, pentru a deveni cremos și adaugă treptat din cremă. Adaugă și sucul de lămâie și omogenizează bine crema.

Împarte crema în două părți și întinde-o între foile de aluat, pe care le așezi în tava de copt.

Acoperă prăjitura Albă ca Zăpada cu hârtie de copt și așază peste ea un tocător de lemn. Dă tava la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe cealaltă. În acest timp foile de aluat se vor frăgezi de la contactul cu crema, iar prăjitura se va putea porționa frumos. Decorează prăjitura cu zahăr pudră sau cu nucă de cocos, porționeaz-o și așaz-o pe platou.

Ce să pui în mămăligă ca să nu se lipească. Ingredientul care îi conferă o textură fină. Rețeta tradițională din străbuni 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here